Saç ekimi sonrası kabuk tüm deri yaralanmalarında oluşan kabuklanma gibi bir tabakadır. Aslında vücudun dış etkilere karşı yarayı korumak amacıyla yaptığı bir tabakadır. Kan ve salgılarla oluşur. Saç ekimi yapılırken binlerce delik veya kanal açılır, bu delik yada kanal açılırken bir miktar kanama olur aynı şekilde kökler yerleştirirken de bir miktar kanama olur, tüm bu işlemler küçük te olsa yaralanmadır.
Saç ekim yapılırken ve sonrasında bu kan temizlenmeye çalışılır ancak ne kadar uğraşılsa da bir miktar kan kalır ve pıhtılaşır işte saç ekimi sonrası kabuk oluşturan en önemli etken bu pıhtılar ve vücudun sonradan yaptığı salgılardır.
İkinci sebepse açılan kanalların oluşturduğu yaraların olduğu alana vücudun yaptığı yara kabuğudur. Kanal açılması sebebiyle saç ekimi sonrası oluşan bu kabuk bildiğimiz yara kabuğu gibidir ve pıhtıya kıyasla daha serttir. Daha sert ve dokuya daha fazla yapışık olduğu için pıhtıdan zor temizlenir ve en son temizlenenlerse bunlardır.
Saç ekimi sonrası oluşan kabuk zararlımıdır
Aslında zararı yoktur ama kabuğun altında mikrop ürerse iltihap köke ilerleyip kökleri öldürebilir, klinikler saçlı derideki iltihaptan korktukları için korunma amaçlı antibiyotik verirler. İltihap riskini azaltmanın en etkili yolu oluşan bu kabukları doğru ürünle ve uygun zamanda temizlemektir.
Saç ekimi sonrası kabuk altında mikropların çoğalmasına müsait bir ortam oluşturduğu için iltihaplanma riskini artıran bir durumdur. Kafa derisi iyi kanlandığı için mikrop kapma riski düşüktür.
Saç ekimi kabuklanma nasıl temizlenmelidir
Uygun temizleme solüsyonlarıyla temizlemek gerekir
Saç ekimi sonrası yıkama için kullanılacak ürünlerde şu özellikler olmalıdır
-Mikrop öldürücü etkiye sahip olmalıdır
-Kolay uygulanmalıdır
-Kolay temizlenmelidir
-Kabukları çabuk ve iyi yumuşatmalıdır
-Çok kolay köpüren şampuan yada tercihen hazır köpük olmalıdır
-Oluşan köpük ciltten rahat uzaklaştırılmalıdır
-Yumuşatma amaçlı kullanılacak ürün kesinlikle yağlı olmamalıdır
-Gereksiz yer pahalı olmamalıdır